Door Lobke en Roel.

Lobke en Roel trokken de wandelschoenen aan, en wandelden hun vijfdaagse trektocht door de Vlaamse Ardennen. Vijf B&B’s, allen gelegen in de mooie Vlaamse Ardennen werkten samen een wandelconcept uit. Elke nacht logeerden Lobke en Roel bij één van de 5 charmante B&B’s, en daarbij was àlles voor hen geregeld!

Een lekker avondmaal bij aankomst,
overnachting en een stevig ontbijt,
lunchpakket voor de nieuwe dag,
én vervoer van uw bagage naar de volgende B&B.

Hun reisverslag.

Dag 0, de dag van inchecken bij de eerste b&b.

Zondag hartelijk ontvangen door Eva, Andy en de enthousiaste Max van b&b De Boskouter.
Na een lekkere BBQ en 2 uurtjes in de hottub gingen we op tijd slapen om uitgerust aan onze wandeltocht te beginnen.

Dag 1: van b&b De Boskouter naar b&b Bedlehem

’s Morgens stond het uitgebreide ontbijt voor de deur van onze kamer klaar. We kregen nog een kaart en wegbeschrijving mee en onze tocht kon beginnen richting b&b Bedlehem in Everbeek-Boven. We kozen voor de langste route zo’n 23km. We wandelde door weides, langs kleine kapelletjes en zagen zelf enkele zeldzamere vogeltjes.

Na een warm bad genoten we nog wat van het mooie uitzicht en van het lekkere eten dat Karen ons voorschotelde.

Dag 2: b&b Bedlehem naar b&b La Petite Bruyere de Renaix.

’s Morgens werd het ontbijt op de kamer geserveerd en Karen zorgde ook voor een lekkere picknick. Vandaag stonden er 25km richting Ronse op het programma. We begonnen in de motregen maar al snel werd het droog. Er was wel een koude wind maar de mooie omgeving maakte veel goed.  Zo wandelde we door het Brakelbos waar de Boshyacinten volop in bloei stonden. Aangekomen bij La petit Bruyere de Renaix namen we een duik in het zwembad en genoten we van het uitzicht. Pierre maken voor ons zijn lekker spaghetti.

Dag 3: b&b La Petite Bruyere de Renaix naar b&b In de Gloria.

Na het uitgebreid ontbijt bij Pierre gingen we weer op pad. Het ging nu wat moeizamer omdat we wat meer hoogte meters moesten maken  maar weer wandelde we door prachtige natuur. Na een kleine regenbui laat vandaag de zon zich een paar keer zien. Onze 4de B&B was In de gloria waar we gastvrij werden ontvangen door Katrien en haar gezin. Katrien liet ons genieten van haar kookkunsten en zorgden ’s morgens voor een lekker ontbijt.          

Dag 4: van b&b In de Gloria naar b&b Goudsbloempje.

Na even twijfelen kozen we ook vandaag weer voor de lange route zo’n 26km. Een mooie route leiden ons naar b&b Het Goudsbloempje. Onze gastvrouw Gerda zorgden dat we niets te kort kwamen en dat we zeker niet met honger moesten gaan slapen.

Dag 5: van b&b Goudsbloempje terug naar onze vertrekplaats bij b&b De Boskouter.

Dag 5 de laatste en langste tocht. We wandelden nog een laatste keer door de Vlaamse Ardennen. Nog een keer recht naar boven tot op de muur van Geraardsbergen en dan terug naar waar we 5 dagen geleden starten aan onze wandeling. De laatste 3 km waren zwaar maar dan kwamen we na ongeveer 125km terug aan bij de Boskouter.

Bedankt aan alle B&B’s voor het warme ontvangst en het uitstippelen van de wandelroutes. We hadden een zeer leuke vakantie en zullen jullie zeker aanraden aan vrienden en familie.

Groetjes Lobke & Roel

Ook zin een een compleet georganiseerde trektocht door de Vlaamse Ardennen?

Meer info en boeken op www.metvijfinbed.be