Wie Vlaamse Ardennen zegt, zegt fietsen, Ronde Van Vlaanderen, Omloop het Nieuwsblad, Binqbank, de muur van Geraardsbergen, de Koppenberg, de Bosberg, prachtige uitzichten, en alle andere pareltjes van onze prachtige glooiende landschappen.

We konden onze fietsfanaten niet links laten liggen en hebben ook voor de fietsers een trektocht door de Vlaamse Ardennen samengesteld.

Een trektocht met idyllische vergezichten, prachtige bossen en pittige hellingen. Het zijn kenmerken van de routes doorheen de Vlaamse Ardennen. Warm je kuitspieren maar op want dit kunnen stevige routes worden!

Je eigen Ronde van Vlaanderen fietsen.

Een fiets, een paar stevige kuiten, een goede maaltijd en een gezonde nachtrust; de ingrediënten voor onze georganiseerde trektocht met de fiets door de Vlaamse Ardennen.
Je fietst van b&b naar b&b en je hoeft je bagage niet mee te nemen op de fiets! Onze deelnemende b&b’s brengen ze voor jou met de wagen naar de volgende b&b. Nog voor je aankomt bij de volgende b&b zal jouw bagage al klaar staan op de kamer waar je de volgende nacht zal slapen.
5 overnachtingen in 5 verschillende b&b’s, allemaal met hun eigen unieke troeven en lieve gastvrouwen-en gastheer!

Routes.

Je kan 60km per dag fietsen en op die manier op 1 dag heel wat mooie plekjes ontdekken, of je fietst 40 km per dag en je combineert de fietstocht met een bezoek aan een stad, een museum of een terrasje op een van de charmante horeca gelegenheden op je route. De ene dag 60km fietsen en de andere dag 40km kan natuurlijk ook! Geheel naar eigen mogelijkheden en wens dus.

We zorgden voor een route langs de mooiste plekjes van onze Vlaamse Ardennen, met enkele leuke POI’s (Points of interest) op de route, een cafeetje of terrasje, een ijsje onderweg, een idyllisch picknickbankje met uitzicht, een stukje natuur uit de wind, een groep buffels, herten en zebra’s op je route, en zoveel meer.

Eten en slapen.

Een geslaagde fietsdag eindigt bij een lekkere maaltijd en zalige nachtrust, in onze 5 deelnemende b&b’s. Spiertjes ontspannen? Dat kan optioneel bij twee van de vijf b&b’s door helemaal te ontspannen in de hottub, sauna, hamam of zwembad. Culinaire verwennerij door een gastvrouw met Italiaanse roots, de gezelligheid en warmte bij grootmoeder thuis, overnachten in een gerestaureerde pastorij, ook dat kleurt de sfeer van de Vlaamse Ardennen en zal je weten te bekoren tijdens je trektocht.

INBEGREPEN:

Overnachting, alle maaltijden, vervoer bagage

Maaltijden bestaan uit een avondmaal in elke b&b (2 gangen); een uitgebreid ontbijt en een lunchpakket voor onderweg.

Niet inbegrepen

Eventueel extra verbruik van drank.
Extra verbruik of gebruik van voorzieningen eigen aan de b&b, zoals sauna, hamam, hottub.
Huur elektrische fiets.

PRIJZEN

1080 euro voor 2 personen
850 euro voor a lonely walker (kamer alleen)

DEELNEMENDE b&b’s uit de Vlaamse Ardennen.

b&b De Boskouter (Geraardsbergen / Smeerebbe Vloerzegem)
b&b In de Gloria (Zegelsem)
b&b La petite bruyere de Renaix (Ronse)
b&b Goudsbloempje (Lierde)
b&b Bedlehem (Everbeek-boven)