De meerdaagse trektocht door de Vlaamse Ardennen kan u al wandelend of fietsend doen.
U wandelt, of fietst 5 dagen, alleen, per twee, drie of vier personen door de Vlaamse Ardennen.

Elke nacht logeert u bij één van de 5 charmante B&B’s, en daarbij is àlles voor u geregeld!

Een lekker avondmaal bij aankomst, overnachting en een stevig ontbijt, lunchpakket voor de nieuwe dag, én vervoer van uw bagage naar de volgende B&B.

Bovendien ontvangt u een kaart met (door ons samengestelde) wandel-of fietsroutes die u leiden naar de volgende b&b, langs de trage wegen, en via een app met GPS te volgen zijn. We gebruiken hiervoor de app “routeyou.com” die je gratis kan downloaden in de Android Play store of Apple OS App Store. Na uw inschrijving bezorgen we alvast de bestanden zodat u ze al eens kan bekijken voor je de trektocht start.

Elke wandeletappe is ongeveer 15km of 25 km lang (elke dag kan je kiezen tussen de korte of lange route). De fietsetappes zijn 45km of 65k m. Onze tochten zijn niet geschikt voor kinderen.

Volgorde van de b&b’s.

De trektocht is een vaste route en kan in twee richtingen gelopen / gefietst worden (met de wijzers van de klok mee, of tegenwijzerszin). De start van de trektocht hangt af van de beschikbaarheid van de kamers bij iedere b&b en wordt door de organisatie Met vijf in Bed samengesteld. Na inschrijving krijgen je alle info over waar je vertrekt, wat meenemen, de routes, …
Bij elke b&b krijg je een warme maaltijd ’s avonds (diner), ontbijt en lunchpakket. Elke b&b brengt je bagage naar de volgende b&b.

Voorbeeld van een wandel-trektocht in wijzerszin (idem voor fiets-trektocht)

ZONDAG: dag van aankomst in de eerste b&b. Deze dag check je in bij de b&b waar je start, bijvoorbeeld: b&b De Boskouter. Op deze dag, zondag, wandel je nog niet. Je kan natuur zelf voor kiezen om alvast een wandeling te doen in onze streek, maar de trektocht zelf start pas de volgende dag). Je krijgt ’s avonds in deze b&b een heerlijk diner op de kamer (2 gangen, voorgerecht en hoofdgerecht of hoofdgerecht en dessert). Je auto kan gewoon blijven staan bij deze b&b. Bij b&b De Boskouter kan je optioneel ook nog de hottub of sauna bijboeken, en zwemmen (gratis) tijdens de zomermaanden. Je verblijft er in een studio op het eerste verdiep in een apart gebouw in de mooie tuin, met ingerichte keuken koffiefaciliteiten, prive badkamer op de benedenverdieping. Geniet van het platteland en de boerderijdieren (kippen, bordercollie huishond, varkentjes en paarden).

MAANDAG: na de eerste nacht en een flink ontbijt, neem je een lunchpakket mee, en begin je aan je eerste wandeldag. Je wandelt naar de volgende (2de) b&b “b&b Bedlehem” en overnacht je daar. Karen, de gastvrouw, ontvangt je met open armen bij aankomst. Ze voorziet ook weer een heerlijk diner des huizes. De naam Bedlehem verklapt al een beetje het schitterende pand van deze b&b, een mooie, charmant gerenoveerde pastorij in Everbeek-Boven. Vanuit de kamer heb je zicht op een stukje speelnatuur, de bossen en de weidse velden. Het open of half-open karakter van de badkamers geeft je een ruim gevoel en met wat geluk kan je douchen met zicht op de koeien, of genieten van een heerlijk bad in de ochtendzon.

DINSDAG: na een goede nachtrust en ontbijt, krijg je opnieuw een lunchpakket mee, en wandelt naar de volgende (3de) b&b: La Petite Bruyere de Renaix. Een prachtige villa met alle luxe: binnenzwembad en hamam. Laat je spieren even rusten en neem een duik in het zwembad (gratis) of boek de hamam en sauna bij gastheer Pierre.
Enkel het geluid van het ritselen van bladeren in de wind. Het etablissement is ‘adult only’, maar voor de trektocht maken we een uitzondering voor tieners. Grote tuin met uitzicht op de groene heuvels.
Gelegen op het platteland van Ronse richting Ellezelles, op de grens van de Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines. Ook Pierre voorziet een heerlijk diner bij aankomst.

WOENSDAG: je wordt wakker in de derde b&b en je hebt er al twee wandeldagen op zitten. Na het ontwaken en uitgebreid ontbijt, wandel je verder op deze 3de wandeldag naar de volgende b&b In de Gloria. Gastvrouw Katrien staat met haar Italiaanse roots al achter haar fornuis. Met haar Italiaanse roots verwent Katrien je graag met een glas (h)eerlijke spumante, vergezeld van een bordje ‘salumeria’ of een hartige ‘giardiniera’… bovendien kan u diverse rechtstreeks geïmporteerde wijnen ter plaatse degusteren of aankopen. Ben venuto! De Italiaanse keuken, je zal er van smullen! Voldaan, en toch al wat kilometers in de benen, zal je heerlijk slapen om de volgende ochtend fris wakker te worden voor de volgende wandeldag.

DONDERDAG: je hebt zopas geslapen in de 4de b&b, goed voorzien van ontbijt en lunchpakket en je wandelt verder naar de volgende b&b, Het Goudsbloempje waar gastvrouw Gerda je ontvangt met een warm gevoel; alsof je bij grootmoeder op bezoek bent: gezellig, huiselijke sfeer, Gerda wil het je zo aangenaam mogelijk maken, voetjes onder tafel en komt maar tot rust hier! s’ Morgens staat een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte confituren voor je klaar. Je kan genieten van de sfeervolle tuin of van het haardvuur  met een lekker streekbiertje. Op wandelafstand heb je de historische Kartuizersite en  het treinstation van Lierde. Ook Gerda zal je op donderdagavond verwennen met een heerlijke warme maaltijd.

VRIJDAG: na de 5de en laatste overnachting bij b&b Het Goudsbloempje wandel je terug naar b&b de Boskouter, waar je wagen nog steeds staat te wachten op je.

Je hebt er 5 overnachtingen en 5 wandeldagen op zitten. Gefelicteerd! Denk je dat je te moe gaat zijn om al naar huis te rijden, of wil je nog een dagje zonder wandelen in de Vlaamse Ardennen vertoeven? Informeer dan bij de b&b waar je start en dus ook eindigt of je daar nog een extra nacht kan boeken (prijzen en voorwaarden volgens de gewone boekingsvoorwaarden van iedere b&b afzonderlijk).

Data

Omwille van organisatorsche redenen starten onze trektochten bij voorkeur op zondag, zoals in het voorbeeld hierboven.

Onze tips and tricks.

Voorzie voldoende drinkflessen (die je uiteraard kan vullen bij ons) en aangepaste kledij.
Installeer de routeyou.com app al op je smartphone voor begin van de trektocht en laadt alle routes al in.
Denk aan een externe batterij / powerbank want het gebruik van de app slorpt veel batterij.

+optie wellness tijdens de trektocht door de Vlaamse Ardennen.

Na een dag trekken door de Vlaamse Ardennen, jezelf verdiende rust gunnen, dat kan!

Inbegrepen service:
Zwemmen kan bij Pierre (La petite Bruyere) in een binnenzwembad (niet tijdens de koude wintermaanden), en bij Andy en Eva (De Boskouter) van mei-sept (buitenzwembad), dus breng zwemgerief mee.

Betalende service:
Sauna en/of hottub: De Boskouter (Andy en Eva)
Hammam en/of sauna: La Petite Bruyere (Pierre)
Sauna: In De Gloria (Katrien).
Deze services zijn betalend; informeer bij een van de bovenstaande logies naar de tarieven.

Na inschrijving zal je de nodige info krijgen om uw trektocht te kunnen wandelen of fietsen (routes, gegevens b&b’s, …).

De b&b die wij aanduiden als b&b waar je zal vertrekken, is ook jouw verdere aanspreekpunt voor afspraken en kan u ook terecht voor andere vragen.